Marcel Koers (HappySoaps) over plasticvrije verpakkingen in supermarkten

Zakendoen1 sep 20221 uur 58 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Nederlandse supermarkten en drogisterijen zonder plastic verpakkingen. Dat is de missie van Happy Soaps. Hoe realistisch is dat? Mede-oprichter Marcel Koers is te gast in BNR Zakendoen.

Hoekje macro

Elke dag, even over twaalf, bespreekt presentator Thomas van Zijl met een macro-econoom de economische stand van zaken. Deze keer is het de beurt aan ABN Amro-econoom Piet Rietman.

Boardroompanel

Heeft Tata Steel met de investering in een nieuwe waterstoffabriek nu écht de stap naar verduurzaming ingezet? En: Stikstofruimte verhandelen via een online marktplaats, moet de Nederlandse overheid hier wel aan meedoen? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het boardroompanel met:

- Anton Wiggers (bedrijvendokter en partner bij Themis Company)

- Annemieke Roobeek (commissaris bij Eneco, en hoogleraar strategie en transformatiemanagement aan Nyenrode)

Luister | Boardroompanel

Inzicht

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor hoofdpijn bij menig werkgever. Wenden zij zich nu tot mensen met afstand tot de arbeidsmarkt om de tekorten op te lossen? Te gast is Ruben Koekoek, medeoprichter en directeur van Social Finance NL.

Zakenpartner

Ze studeerde informatierecht aan de UvA en begon gelijk met ondernemen als fotograaf. Als jurist-in-spe gaf ze advies aan andere fotografen, maar al snel verbreedde ze haar veld en nu schrijft ze al een decennium zwarte cijfers als jurist voor online ondernemers. De zakenpartner van de week is Charlotte Meindersma van Charlotte's Law.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door