Jarell Habets (Shypple) over de dalende containerprijzen

Zakendoen12 sep '22 17:371 uur 48 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Shypple is sinds de oprichting in 2016 flink gegroeid als platform in de internationale logistiek. Maar kan het platform deze groei volhouden nu de prijzen van containers weer dalen en de wereld bij lijkt te komen van de coronapandemie? Te gast bij BNR Zakendoen is Jarell Habets, oprichter van platform Shypple.

Macro met Boot

Eke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagic.

Economenpanel

Kan de ECB met de historische renteverhoging de strijd tegen inflatie winnen? En: De 40-urige werkweek, terug van weggeweest? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel met:

-Bert Colijn, Senioreconoom bij ING;

-Arnoud Boot, Hoogleraar ondernemingsfinanciering en financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam.

Luister l Economenpanel

Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt

Het personeelstekort neemt steeds grotere proporties aan. Talloze vacatures blijven onvervuld en werkgevers zitten met de handen in hun haar. Wat betekent de krappe arbeidsmarkt voor ondernemers, hr-directeuren en bestuurders? Wat zijn mogelijke innovatieve en creatieve oplossingen? En waar zijn al die werknemers eigenlijk gebleven? Bij ons te gast is Martin Hoekstra van ST/Warmte.

Zakenpartner

Ze reorganiseerde afgelegen banken in het Midden-Oosten en Azië voor de Rabobank én verbeterde de toegang tot financiële middelen in opkomende markten als directeur van NPM - Platform for Inclusive Finance. Inmiddels werkt ze aan een duurzame watereconomie wereldwijd als directeur van Aqua for All. Zo werkt ze al meer dan twee decennia op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en financiële infrastructuur in Afrika en Azië. De zakenpartner van de week is Josien Sluijs, directeur van Aqua for All.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.