Gert Kooij (NHK) over de toegenomen populariteit van houtstook

Zakendoen15 sep 20221 uur 50 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De energierekening wordt zó hoog dat veel huishoudens kiezen voor alternatieven. Houtstook is weer in trek. Is de hout- of pelletkachel écht een volwaardig alternatief voor gasverwarming? Te gast is Gert Kooij, (vice-)voorzitter van de Stichting Nederlandse Haarden- en Kachelbranche.

Macro met Mujagic

Eke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Edin Mujagic, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Arnoud Boot.

Boardroompanel 

Wat doen de witwasverdenkingen van Frits van Eerd met de reputatie van supermarktketen Jumbo? En: oefent het nieuwe cao-akkoord van de NS druk uit op andere sectoren? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Boardroompanel met: Harm-Jan de Kluiver, hoogleraar ondernemingsrecht aan de UvA, voormalig advocaat bij De Brauw, en Tanja Nagel, bestuursvoorzitter DSI, commissaris bij o.a. EY Nederland, PNO Consultants en Oncode.

Schuldhulpverlening

Binnen een jaar tijd is het aantal doorverwijzingen naar schuldhulpverleners door energieleveranciers verdubbeld. Nederlanders raken steeds verder in het slob door onder andere de hard stijgende energieprijzen. Er is een stijgende vraag naar betalingsregelingen ontstaan voor zowel particulieren als bedrijven. Maar hoe lossen we dit op? Te gast is Guy Colpaert, directeur van incasso organisatie Intrum Benelux. 

Zakenpartner

Ze reorganiseerde afgelegen banken in het Midden-Oosten en Azië voor de Rabobank én verbeterde de toegang tot financiële middelen in opkomende markten als directeur van NPM - Platform for Inclusive Finance. Inmiddels werkt ze aan een duurzame watereconomie wereldwijd als directeur van Aqua for All. Zo werkt ze al meer dan twee decennia op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en financiële infrastructuur in Afrika en Azië. De zakenpartner van de week is Josien Sluijs, directeur van Aqua for All.

Contact & Abonneren 

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter. Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify


Mede mogelijk gemaakt door