Peter Bijvelds (Ebusco) over productie verplaatsen van China naar Europa

Zakendoen14 sep 20221 uur 49 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kan Ebusco, bouwer van elektrische bussen, voldoen aan de sterke stijging van het aantal orders nu het bedrijf nog altijd kampt met verstoringen in de toeleveringsketen? Peter Bijvelds, oprichter en algemeen directeur van Ebusco, is te gast in BNR Zakendoen.

Macro met Mujagic

Eke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Edin Mujagic, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Arnoud Boot.

Lobbypanel

Komt er tóch compensatie voor de hoge energierekeningen? EN: Een hoop gesteggel over het Zorgakkoord, wat moet de lobby doen om het vóór prinsjesdag rond te krijgen? Dat en meer bespreken we in het lobbypanel met:

-Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland

-Mirjam van der Linden, mede-oprichter Ondernemend Nederland

Luister l Lobbypanel

De Veranderaars

In De Veranderaars hoor je gesprekken over nieuw, digitaal leiderschap. Hoe zetten leiders van nu de digitale toekomst naar hun hand? Elke woensdag een nieuwe editie. Vandaag met Dick Gorris, directeur van zorgplatform ZorgDomein.

Zakenpartner

Ze reorganiseerde afgelegen banken in het Midden-Oosten en Azië voor de Rabobank én verbeterde de toegang tot financiële middelen in opkomende markten als directeur van NPM - Platform for Inclusive Finance. Inmiddels werkt ze aan een duurzame watereconomie wereldwijd als directeur van Aqua for All. Zo werkt ze al meer dan twee decennia op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en financiële infrastructuur in Afrika en Azië. De zakenpartner van de week is Josien Sluijs, directeur van Aqua for All.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door