Arthur Valkieser (Water Europe) over waterzekerheid

Zakendoen19 sep 20221 uur 47 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Droogte, overstromingen en extreme hitte teisterden deze zomer het Europese continent. En waar we in Nederland altijd dachten te véél water te hebben, moeten we hier ook water besparen. Aan de Europese Unie de taak de waterkwaliteit te waarborgen. Water Europe adviseert de Europese Commissie op dat gebied. Te gast is Arthur Valkieser, bestuurslid van Water Europe.

Macro met Boot

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagic. 

Economenpanel

Prinsjesdag staat voor de deur. Trekt het kabinet de portemonnee voor een flinke koopkrachtreparatie? En: is een prijsplafond op energie het antwoord op de energiecrisis? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Economenpanel, live vanaf het Amsterdam Business Forum in de Afas Live in Amsterdam. Vandaag met:

-Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING

-Bas Jacobs, hoogleraar Publieke Economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Luister | Economenpanel

Geniaal of Onzinnig

Welk bedrijf droomt er niet van: het introduceren van een geniaal product of een briljante dienst. Maar wat in de ogen van het bedrijf in kwestie geweldig is, kan zo maar onzinnig zijn.

Om de echte pareltjes te vinden én nonsens te ontmaskeren, ga ik iedere dinsdag in gesprek met een ondernemer die een product of dienst onder de aandacht wil brengen. Dat doe ik met mijn zakenpartner, en zij zal uiteindelijk het oordeel vellen.

Te gast is Henk van Harn, commercieel directeur van supermarktketen Albert Heijn.

Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt

Het personeelstekort neemt steeds grotere proporties aan. Talloze vacatures blijven onvervuld en werkgevers zitten met de handen in hun haar. Wat betekent de krappe arbeidsmarkt voor ondernemers, hr-directeuren en bestuurders? Wat zijn mogelijke innovatieve en creatieve oplossingen? En waar zijn al die werknemers eigenlijk gebleven? Elke maandag ga ik op zoek naar antwoorden op deze vragen in de gesprekkenserie Zakendoen op een krappe arbeidsmarkt.

Bij ons te gast is Geert-Jan Waasdorp, topman van de Intelligence Group

Zakenpartner

Ze werkte acht jaar lang voor verschillende investeringsmaatschappijen en leerde daar hoe het is om aan het roer te staan van een onderneming. Met die kennis op zak begon ze twee jaar geleden, samen met medeoprichter Vincent van den Noort, voor zichzelf. Met haar startup verbindt ze families over de hele wereld met elkaar en over tien jaar wil ze maar liefst één miljard gebruikers verwelkomen op haar platform.

De zakenpartner deze week is Anieke Lamers, medeoprichter van Peekabond.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door