Karen de Lathouder (BP Nederland) over de energietransitie

Zakendoen28 okt 20221 uur 47 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Bij olieconcern British Petroleum (BP) gaat het tegenwoordig alleen nog maar om verduurzaming, het halen van klimaatdoelstellingen en de energietransitie. Sinds januari staat Karen de Lathouder aan het roer van BP Nederland. Stuurt zij die gigantische olietanker richting een groene toekomst? Ze vertelt erover in BNR Zakendoen.

Macro met Boot

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić.

Ondernemerspanel

De Consumentenbond opent een nieuw meldpunt voor klachten over onnodige prijsstijgingen in tijden van inflatie. En betaalbedrijf Adyen volgt concurrent Mollie en gaat nu ook krediet verstrekken aan het mkb. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Ondernemerspanel met:

- Eva de Visser, oprichter van Rouze

- Johan van Mil, mede-oprichter van Peak Capital

Pitches

Elke vrijdag is het weer tijd voor jonge ondernemingen om zichzelf op de kaart te zetten. Dat doen zij via een pitch en het doorstaan van een vragenvuur. Vandaag is het de beurt aan Noelle Cicilia, van Brush AI, en Johannes Regelink van Eerlijke Kaas.

Met beoordelaar Maasbert Schouten, ondernemer en oprichter van MaasInvest.

Zakenpartner

Ze ronde de studie fysiotherapie af maar wist hier geen werk in te vinden. Op aanraden van een docent ging ze aan de slag als verzuimadviseur bij Argo Advies. Ze werd daar operationeel directeur en werkte zich op tot de commercieel directeur van de overkoepelende organisatie de Paradigma Groep. De zakenpartner van deze week is Maaike Meulenbroek, commercieel directeur van de Paradigma Groep.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door