Eric van Schagen (VNO-NCW) over overheidshulp voor energie-intensieve bedrijven

Zakendoen17 nov 20221 uur 45 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kan de vernieuwde TEK-regeling, oftewel de tegemoetkoming energiekosten van de overheid, energie-intensieve bedrijven in Brabant en Zeeland uit de problemen helpen? Te gast is Eric van Schagen voorzitter van VNO-NCW Brabant Zeeland is te gast in BNR Zakendoen. 

Macro met Mujagić

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić.

Boardroompanel

Zitten bestuurders en commissarissen wel op één lijn over het ongemakkelijke WK in Qatar? Dat en meer bespreken we om 13.00 uur in het boardroompanel met dit keer:

- Marilieke Engbers, assistent professor aan de VU, associate partner van adviesbureau ReConsulting en schrijver van het boek ‘Onder commissarissen’

- Roderick Munsters, commissaris bij Unibail-Rodamco-Westfield en PGGM Vermogensbeheer

Luister ook l Boardroompanel

Zakendoen in de ruimte

Hoe ontstaan zwarte gaten en wat er gebeurde nét na de oerknal? Die vragen kunnen in de toekomst mogelijk beantwoord worden door de Einstein Telescoop. Te gast is Jan Visser, afgevaardigde van onderzoeksinstellingen CERN en ILO-Net, en coördinator van de Einstein Telescoop. 

Zakenpartner

Ze studeerde bedrijfskunde en werkte 10 jaar voor verschillende banken toen ze erachter kwam wat haar talent nou ECHT is: ideeën en innovaties bedenken. Aangezien die ideeën vaak iets te wild waren voor risicomijdende banken is ze voor zichzelf begonnen, en helpt ze bedrijven nu al 16 jaar met taaie vraagstukken. De zakenpartner van de week is Marijke Krabbenbos van de Idea Company!

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.

 


Mede mogelijk gemaakt door