Annemiek Verkamman (HollandBio) over de bio-tech revolutie

Zakendoen30 nov 20221 uur 53 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Is de eerst volgende revolutie in de biotech? Volgens McKinsey is de economische impact van de bio-revolutie alleen in Nederland al tientallen miljarden per jaar. Hoge verwachtingen. Maar er moet nog veel gebeuren wil Nederland ook daadwerkelijk koploper worden in de bio-revolutie. Annemiek Verkamman, topvrouw van belangenvereniging HollandBio is te gast in BNR Zakendoen. 

Macro met Mujagić

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić.

Lobbypanel

Het kabinet heeft vrijdag de langverwachte stikstofplannen gepresenteerd. En: PostNL-medewerkers staken stiekem. Hoe effectief is dat? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Lobbypanel met: Pieter Walraven, managing partner bij Public Matters, en Marja Ruigrok, wethouder Economie Haarlemmermeer.

Luister | Lobbypanel

De Veranderaars

In de interviewserie ‘De Veranderaars’ gaan we elke woensdag in gesprek met leiders die de digitale transformatie van Nederland vormgeven. Thomas van Zijl vraagt hen naar de technische oplossingen, maar óók naar hun visie op leiderschap in het digitale tijdperk. Vandaag wordt de bouwsector in het zonnetje gezet. Te gast is Martijn Carlier, programmamanager Adoptie, Kennis en Cultuur bij het BIM-loket. 

Zakenpartner

Ze heeft rechten en communicatie gestudeerd in Nijmegen en Lyon. Daarna is ze aan de slag gegaan bij advocatenkantoor Clifford Chance in Amsterdam en heeft ze haar internationale ambities in Washington voortgezet. Nederland kon ze uiteindelijk toch niet achter zich laten en nu is ze partner bij advocatenkantoor bureau Brandeis. De zakenpartner van de week is Simone Peek van bureau Brandeis.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter. Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify


Mede mogelijk gemaakt door