Niels Ruijter (NVTB) over de circulaire bouweconomie

Zakendoen2 dec 20221 uur 51 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kan Nederland koploper worden in de circulaire bouweconomie? En welk aandeel heeft de Nederlandse overheid hierin? Niels Ruijter, directeur van de NVTB, Nederlandse Vereniging Toeleverende Bouwmaterialenindustrie, is te gast in BNR Zakendoen.

Macro met Middeldorp

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en donderdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić. Maar vandaag met vervanger Menno Middeldorp.

Ondernemerspanel

Het grootste gedeelte van winkeliers houdt hun deuren open, ondanks de energiecrisis. Wordt er zo onnodig veel verbruikt? En: nieuwe Nederlandse bedrijven blijven gemiddeld langer bestaan. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het ondernemerspanel met:

-Wendy van Ierschot, oprichter van VIE people en VIE Tech Capital

-Eduard Schaepman, eigenaar en oprichter van Tribes

Pitches

Fysieke taalcoaching is inefficiënt, is een app dan de toekomst? En: een nierdialyse op wielen, hoe verbetert dit de levenskwaliteit van nierpatiënten? Te gast is Shadi Alhakimi van de app Taaly en John Stooker van Nextkidney.

Zakenpartner

Ze heeft rechten en communicatie gestudeerd in Nijmegen en Lyon. Daarna is ze aan de slag gegaan bij advocatenkantoor Clifford Chance in Amsterdam en heeft ze haar internationale ambities in Washington voortgezet. Nederland kon ze uiteindelijk toch niet achter zich laten en nu is ze partner bij advocatenkantoor bureau Brandeis. De zakenpartner van de week is Simone Peek van bureau Brandeis.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door