Kobus Dijkhorst (Obesitas Kliniek) over vergoedingen van obesitaszorg

Zakendoen23 jan 20231 uur 54 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Tijdens de coronapandemie liepen de wachttijden voor maagverkleiningen op tot maar liefst 2000 wachtenden. Welke rol speelde een relatief nieuw medicijn die de hongerprikkel onderdrukt in het wegwerken van deze wachtrij? En wie betaalt de prijs voor deze medicatie? Te gast is Kobus Dijkhorst directeur van de Nederlandse Obesitas Kliniek.

Macro met Arnoud Boot

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić.

Economenpanel

De inflatie is nog steeds veel te hoog, zegt ECB-president Christine Lagarde op het World Economic Forum in Davos. En: de wereld is een proces van ‘geo-economische fragmentatie’. Volgens economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan dat de globalisering deels terugdraaien. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het economenpanel met Menno Middeldorp, hoofd RaboResearch en Marijn Jongsma, redacteur macro-economie bij het FD.

Zakenpartner

Ze studeerde Business Administration and Management aan de HvA, waarna ze een bachelor toegepaste psychologie volgde aan de UvA. Haar eerste baan in de recruitment vond ze verschrikkelijk en uiteindelijk eindigde ze dan ook in een totaal andere hoek: namelijk in die van de mode. De zakenpartner van deze week is Lotte Vink, medeoprichter van kledingmerk Labfresh.

Inzicht

De nieuwe documentaire serie Planet Finance onderzoekt het verschil de tussen de aarde en Planet Finance. Wie wonen er? En hoe bewegen de inwoners van Planet Finance zich over de planeet Aarde? Te gast is regisseur Marije Meerman.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door