Len Boot (NNZ) over duurzame verpakkingen

Zakendoen26 jan 20231 uur 52 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het Groningse Noord Nederlandsche Zakkenhandel is in 100 jaar uitgegroeid naar NNZ Group met kantoren over de hele wereld. Het is al deze tijd ook binnen de familie gebleven. Maar hoe blijf je concurrerend? En wat te doen als Europa af wil van overtollige verpakkingen?

Len Boot, algemeen directeur NNZ packaging network is te gast in BNR Zakendoen.

Macro met Mujagić

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić.

Boardroompanel

Hoe is het pensioenfonds van DSM, dat een van de rijkste van Nederland was, een van de armste geworden? Dat en meer bespreken we dinsdag om 13.00 in het Boardroompanel met:

- Rob van Eijbergen, hoogleraar integriteit aan de VU en organisatieadviseur

- Steven Schuit, hoogleraar corporate goverance aan Nyenrode Business Universiteit

SIF

Het sociaal innovatiebond is ofwel SIF gaat na een pilot in 2022 verder en wordt uitgebreid. Zo krijgt het fonds van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2 miljoen euro om duurzame banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te creëren. Te gast is Rob Peelen van het Sociaal Innovatiefonds

Zakenpartner

Ze zakte af van het VWO naar VMBO-kader, behaalde uiteindelijke haar HAVO diploma. Ze studeerde Business Administration and Management aan de HvA, waarna ze een bachelor toegepaste psychologie volgde aan de UvA. Haar eerste baan in de recruitment vond ze verschrikkelijk en ze eindigde dan ook in een totaal andere hoek namelijk in de fashion. De zakenpartner van deze week is Lotte Vink, medeoprichter van Labfresh.

Zakendoen met de Jurist

Zakendoen kan vaak niet zonder enige juridische kennis. Daarom behandel ik in deze rubriek elke week een actueel dossier met een jurist uit het werkveld. Deze week heb ik het over Cookies en de privacy wetgeving AVG. Volgens de Belgische toezichthouder is het huidige systeem van toestemming vragen voor cookies, zodat adverteerders je internetgedrag kunnen volgen, niet wetmatig. En dat zou grote consequenties hebben!

Vandaag met Charlotte Meindersma, jurist en expert op het gebied van auteursrecht en privacy

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door