Bas Marteijn (Deutsche Bank) over de aankomende recessie

Zakendoen3 feb 20231 uur 56 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Deutsche Bank heeft in 2022 vijf miljard euro winst gemaakt. Komt dat door de eigen bedrijfsvoering, of omdat de verhoogde rente de bank een gratis steuntje in de rug heeft gegeven? Bas Marteijn, de topman van Deutsche Bank Nederland is te gast in BNR Zakendoen.

Macro met Boot 

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić.

Lees | Arnoud Boot: 'Shell is zijn maatschappelijke licentie helemaal kwijtgespeeld'

Ondernemerspanel

InvestNL investeert 20 miljoen euro in Fairphone, de producent van duurzame smartphones. Hoeveel risico neemt het de investeerder met dit soort duurzame projecten? En het aantal accountants neemt af, hoe kan de sector het vak weer op de kaart zetten bij studenten? Dat en meer bespreken we in het ondernemerspanel met:

- Wendy van Ierschot, oprichter van VIE People en Gold Republic

- Marleen Evertsz, mede-oprichter van Nxchange 

Luister | Ondernemerspanel

Pitches

Vandaag is het weer tijd voor pitches. Dat doen we deze keer met Niels Tukker van Recrubo en Martijn Dijkstra van Dwello. De beoordelaar is deze week Edo Roos Lindgreen, hoogleraar Data Science in Auditing aan de Universiteit van Amsterdam. 


Zakenpartner

Ze ging naar de Hotelschool in Den Haag en werkte daarna bij Red Bull, C1000 en HEMA, maar ze kwam erachter dat ze beter voor haar zelf kon beginnen. Nu heeft zij een eigen bedrijf, genaamd: BYE, waar ze samen met mede-oprichter Tanja Soeter urnen verkoopt. De Zakenpartner van deze week is Desiree Vernie, oprichter van BYE.


Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door