Weite Oldenziel (Ofichem Group) over de overname van InnoGenerics

Zakendoen6 feb 20231 uur 51 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het tekort aan medicijnen in Nederland is nog nooit zo groot geweest. En dus worden er steeds vaker vraagtekens gezet bij de leveringszekerheid van geneesmiddelen. Ofichem Group produceert als één van de weinige bedrijven nog grondstoffen voor medicijnen in Nederland. De bedrijvengroep nam onlangs de failliete pillenfabriek InnoGenerics over. Te gast is Weite Oldenziel, directeur-eigenaar van Ofichem Group.

Macro met Boot

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić.

Economenpanel

De Amerikaanse Fed en de ECB hebben de rentes weer verhoogd. EN: De Tweede Kamer debatteerde over subsidies voor de fossiele industrie. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Economenpanel met:

- Marieke Blom, hoofdeconoom bij ING

- Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab aan de Universiteit Utrecht

Luister | Economenpanel

Spionageballon

In de Verenigde Staten is het dagenlang HET gesprek van de dag geweest: de grote vermeende Chinese ‘spionageballon’ die afgelopen week in het Amerikaanse luchtruim bungelde. De ballon werd afgelopen zaterdag boven de Atlantische oceaan met raket 'onschadelijk’ gemaakt. De ballonrel zet de verhoudingen tussen Beijing en Washington verder op scherp. Bij ons te gast is Boudewijn Poldermans, sinoloog en vicevoorzitter van de Netherlands China Business Council. 

Zakenpartner

Ze startte op het Adelbert College in Wassenaar haar gymnasium, waarna ze haar bachelor en master in Amsterdam afrondde. Dit topte zij af met een PhD in immunologie en transplantatie om vervolgens te eindigen in het zakenleven. De zakenpartner deze week is Daniëlle Zandbergen, medisch directeur van GlaxoSmithKline, GSK.

Contact & Abonneren

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door