Marc Nijhuis (Bovib) over de flexibilisering van de arbeidsmarkt

Zakendoen24 mrt 20231 uur 55 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het kabinet wil de flexibilisering van de arbeidsmarkt afremmen terwijl de vraag naar flexibele arbeidskrachten alleen maar toeneemt. Wat betekent dit voor de rol van de arbeidsbemiddelaar? Te gast is, Marc Nijhuis voorzitter van Bovib, de brancheorganisatie voor intermediairs en brokers.

Macro met Boot 

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić. 

Ondernemerspanel 

Ondernemers die worstelen met hun hoge energiekosten kunnen eindelijk een compensatie aanvragen, maar heeft de overheid de TEK-regeling wel goed aangepakt? En het Nederlandse BenBits werd door een multinational voor de rechter gesleept maar won de zaak. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het ondernemerspanel met:   

- Johan van Mil, van Peak Capital  

- Eduard Schaepman van Tribes 

Luister l ondernemerspanel

Pitches 

Elke vrijdag is het weer tijd voor jonge ondernemingen om zichzelf op de kaart te zetten. Dat doen zij via een pitch en het doorstaan van een vragenvuur. Vandaag is het de beurt aan: Nathan Volkers van Toddy en Jop Versteijnen van Siermaatje.   

Zakenpartner 

Ze studeerde Human Resource Managment, waarna ze aan de slag ging in de recruitmentsector, maar ze kwam erachter dat haar hart daar niet lag. Een motorongeluk bleek achteraf voor haar de reden om het roer totaal om te gooien en aan de slag te gaan met haar echte passie: een eigen bedrijf in natuurlijke huidverzorging. Wat begon als een kleine startup is uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten maakt van plantaardige en essentiële oliën. De zakenpartner deze week is Debbie van Weelden, van Loïs Lee Pure Skinfood. 

Contact & Abonneren 

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door