Roy Meijer (NAJK) over de toekomst van jonge boeren

Zakendoen10 mei 20231 uur 51 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De jeugd heeft de toekomst, maar geldt dit ook voor de landbouw en tuinsector? Al geruime tijd is minister Adema aan het onderhandelen met tientallen partijen over het landbouwakkoord. Hoe worden jonge boeren vertegenwoordigd in de onderhandelingen? En hebben zij überhaupt nog wel genoeg perspectief om te starten al boer? Te gast is Roy Meijer, voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt.

Macro met Edin Mujagic 

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić. 

Lobbypanel 

Wordt er gehoor gegeven aan de oproep van de kinderopvangbranche voor een ‘eerlijker kinderopvangstelsel’? En: waarom houdt netbeheeder Stedin de hand op bij de provincies?  Dat en meer bespreken we in het lobbypanel met:

- Pieter Walraven, managing partner bij Public Matters en

- Reinier Castelein, voorzitter van De Unie.   

Luister | Lobbypanel

Inzichtgesprek

Na ChatGPT is er alweer een nieuwe ontwikkeling in de kunstmatige intelligentie genaamd AutoGPT. Deze ‘AI-agent’ kan nóg zelfstandiger nadenken en dat roept de nodige vragen én zorgen op. Te gast is Jens Bontinck van ML6, een adviesbureau op het gebied van kunstmatige intelligentie.   

Zakenpartner 

Na een studie politicologie en bestuurskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam wilde ze graag de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden. Deze ambitie heeft ze laten varen, maar voorzitten en besturen doet ze nog steeds bij 8 verschillende partijen,  daarnaast is ze haar eigen bedrijf gestart waarin ze vrouwen ondersteund met gezondsheidsklachten door de overgang. De zakenpartner deze week is Wieneke Groot van Buro Vitale Vrouw. 

Contact & Abonneren 

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door