Tim Koene (Effect Photonics) over het Nederlandse techklimaat

Zakendoen16 mei 20231 uur 54 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Hoe is het gesteld met het vestigingsklimaat voor techbedrijven in Nederland? En: hoe navigeer je je als techonderneming door het geopolitieke mijnenveld dat gepaard lijkt te gaan met deze sector?

Tim Koene, technologisch directeur van fotonicabedrijf Effect Photonics, is te gast in BNR Zakendoen

Macro met Mujagić

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić. 

Beleggerspanel 

ABN Amro en ING profiteren van de opgelopen rentes, maar wanneer kunnen de spaarders hier ook van mee profiteren? En: milieuactivisten gaan zich ook roeren bij de aandeelhoudersvergadering van de Rabobank. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Beleggerspanel met: Corné van Zeijl, analist en strateeg bij Actiam, en Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger. 

Luister l Beleggerspanel

Belastingschuld 

Duizenden mkb-bedrijven hebben nog geen betalingsregeling getroffen met de belastingdienst voor het afbetalen van hun belastingschuld uit de coronaperiode. Dit constateert adviesbureau IMK na gesprekken met de belastingdienst. Een groot deel van de ondernemers voelt zich inmiddels zelfs genoodzaakt om de handdoek in de ring te gooien. Bij ons te gast is Michiel Hordijk, directeur van het Instituut voor het Midden-en Kleinbedrijf.   

Zakenpartner 

Ze studeerde industrial engineering en management aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie was ze werkzaam bij Adyen, waarna ze al snel de overstap maakte naar Stichting DOEN als impact investeerder. Inmiddels is ze werkzaam als Climate Tech Investment Manager bij Forward-One. De zakenpartner van deze week is Beau-Anne Chilla. 

Contact & Abonneren 

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify

 


Mede mogelijk gemaakt door