Adriaan Schuller (Zilvermeeuw) over de elektrificatie van schepen

Zakendoen24 mei 20231 uur 50 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw vaart sinds kort met een volledig elektrisch schip door Nationaal Park De Biesbosch. Waarom deed het familiebedrijf deze miljoeneninvestering? En: hoelang gaat het duren voordat de hele vloot is geëlektrificeerd? Te gast: Adriaan Schuller mede-eigenaar van Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw.

Macro met Mujagić

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić. 

Lobbypanel 

Minister de Jonge waarschuwt in de Kamer voor een 'forse dip' in de Woningbouw in 2024. En: Minister Hoekstra zit op dag twee van zijn bezoek aan China. Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Lobbypanel met:

- Roos Wouters, oprichter van de Werkvereniging

- Tristan Bons, hoofd belangenbehartiging bij VBO

Luister l Lobbypanel

WHOA

Zonder instemming van alle schuldeisers tóch de schulden van je bedrijf herstructureren. Het kan. Sterker nog, het kan al twee jaar, met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord. De wet was bedoeld om faillissementen te voorkomen en kwam dus flink op tijd, want nu de coronasteun moet worden terugbetaald stijgt ook het aantal bedrijven in nood. Twee jaar WHOA: werkt het? Te gast is David Vrijbergen, managing partner, advocaat en curator bij JPR Advocaten. 

Zakenpartner  

Ze studeerde Psychologie aan de Universiteit Leiden met een verdieping in de Arbeidsgezondheidspsychologie. Tijdens haar studie loopt ze stage in de HR bij Great Place To Work. Ze vindt dat ze haar ei hier kwijt kan en besluit om na haar stage te blijven hangen. Waarna ze werkt als consultant en nu uiteindelijk klant succes manager is.  

De zakenpartner deze week is Eva Brandel, Klant Succes manager bij Great Place To Work. 

Contact & Abonneren 

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail en Twitter

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door