Jelle Hannema (Vitens) over de watercrisis in Nederland

Zakendoen26 mei 20232 uren 1 minuut
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Nederland is al eeuwen in strijd met het vele water maar de laatste jaren is het waterpeil historisch laag. In de zomers moet er zelfs al zuinig aangedaan worden met het drinkwater. Dreigt na de stikstofcrisis de watercrisis de kop op te steken? Jelle Hannema van drinkwaterbedrijf Vitens is te gast in BNR Zakendoen. 

Macro met Boot 

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić. 

Ondernemerspanel 

Na een klein anderhalf jaar zit de samenwerking tussen Jumbo en Gorillas (nu Getir) er alweer op. Is dit een volgende tegenslag voor de flitsbezorger? En: Hoe moet het nu verder met Techleap, nadat het budget is gehalveerd door het ministerie van EZK? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het ondernemerspanel met:

  • Johan van Mil (Peak Capital)
  • Geert-Jan van der Snoek (Merx Enterprises) 

Luister l Ondernemerspanel

Pitches 

Deze week staan er twee duurzame pitches klaar. Vandaag zijn dat Mart Mensink van DuSpot en Ilse Kremer van Fabulous Fungi! 

De beoordelaar is Beau-Anne Chilla, Climate Tech Investment Manager bij Forward-One 

Zakenpartner 

Ze studeerde Psychologie aan de Universiteit Leiden met een verdieping in de Arbeidsgezondheidspsychologie. Tijdens haar studie loopt ze stage in de HR bij Great Place To Work. Ze vindt dat ze haar ei hier kwijt kan en besluit om na haar stage te blijven hangen. Waarna ze werkt als consultant en nu uiteindelijk klant succes manager is. De zakenpartner deze week is Eva Brandel Klant Succes manager bij Great Place To Work. 

Contact & Abonneren 

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail  en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast  en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door