Tim van der Meer (Marktlink) over de overnamesector

Zakendoen30 mei 20231 uur 49 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Private equity treedt steeds vaker op als koper in het midden- en kleinbedrijf. Lopen ambitieuze bedrijven hierdoor het risico om kaalgeplukt te worden doorverkocht door investeerders?  

Tim van der Meer, partner bij Marktlink, is te gast in BNR Zakendoen. 

Macro met Boot 

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić. 

Beleggerspanel 

Hardwareproducent Nvidia gaat door het dak en stijgt met ruim 25% op een beursdag.Hoeveel groei zit er in de aandelenprijs en is het niet overgewaardeerd?. En: het Amerikaanse schuldenplafond zorgt voor veel vragen. Laten Biden en McCarthy en land failliet gaan? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het Beleggerspanel met:  

- Marco Groot, eigenaar van 8 Days a Week  

- Simon van Veen fondsmanager van het Sustainable Dividends Value fund

Luister l Beleggerspanel

Bevroren geld

Sinds de Russische inval in Oekraïne heeft de Europese Unie al zo'n 200 miljard euro aan Russische tegoeden bevroren. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Europese Commissie. Als het aan de EU ligt, wordt dat geld gebruikt voor de wederopbouw van Oekraïne. Maar is dit juridisch wel haalbaar?  

Te gast is sanctierechtadvocaat Heleen over de Linden 

Zakendoen over de grens 

Op 31 mei organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de Internationale Themadag Proteïne in Wageningen. Waar liggen de kansen voor ondernemers, en hoe maak je gebruik van steun en contacten voor ondernemers? Te gast: Tjerk Opmeer, directeur Internationale Programma's bij de RVO. 

Contact & Abonneren 

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail  en Twitter.

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast  en Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door