Ruben Satink (Zien Group) over de terugkeer van de hotelgast

Zakendoen31 mei 20231 uur 52 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Hotelexploitant Zien Group, eigenaar van de Eden hotels, wil de komende jaren met nieuwe concepten zowel in het binnen- als buitenland flink uitbreiden. Maar zijn hoteleigenaren wel bereid om hun onderneming van de hand te doen nu hotelgasten na de pandemie weer massaal terugkeren? Ruben Satink, financieel directeur van Zien Group is te gast in BNR Zakendoen 

Macro met Mujagić

Elke dag een intrigerende gedachtewisseling over de stand van de macro-economie. Op maandag en vrijdag gaat presentator Thomas van Zijl in gesprek met econoom Arnoud Boot, de rest van de week praat Van Zijl met econoom Edin Mujagić.  

Lobbypanel  

Regeldruk kost ondernemers veel tijd en geld, dat ziet het Adviescollege toetsing regeldruk (ATR). Kunnen ondernemers dit oplossen met een goede lobby?. En: Heeft de pfas-lobby van chemiebedrijven nog wel zin, of zijn ze te laat? Dat en meer bespreken we om 13.00 in het lobbypanel met:  

-Arco Timmermans, hoogleraar Public Affairs aan de Universiteit Leiden 

-Jurgen Warmerdam, Public affairs advisor Trias Politica 

Luister l Lobbypanel

Wat meten we?

Graaiflatie, winstflatie, of een terechte prijsverhoging? Het debat vordert. RaboResearch stelde voorzichtig en met kanttekeningen vast dat er in 2022 sprake was van graaiflatie in het bedrijfsleven, maar andere economen zijn er nog niet zo zeker van. Maar hoe meet je graaiflatie? Kan dat middels macro-economische cijfers, of moet het per product? En wat is er nou eigenlijk zo erg aan het verhogen van prijzen, mits consumenten blijven betalen? We bespreken het met Marijn Jongsma, redacteur bij het FD. 

Contact & Abonneren  

BNR Zakendoen zendt elke werkdag live uit van 12:00 tot 14:30 uur. Je kunt de redactie bereiken via e-mail  en Twitter

Abonneren op de podcast van BNR Zakendoen kan via bnr.nl/zakendoen, of via Apple Podcast  en Spotify

 


Mede mogelijk gemaakt door