
ZZP Café
Zzp’er zijn is vrijheid, hard werken, je netwerk afschuimen, onderhandelen en een stroom aan administratie. Nina van den Dungen, zelf ook eigen baas, bespreekt alle aspecten van dit leven met zzp'ers en experts in ZZP Café.
Zzp’er zijn is vrijheid, hard werken, je netwerk afschuimen, onderhandelen en een stroom aan administratie. Nina van den Dungen, zelf ook eigen baas, bespreekt alle aspecten van dit leven met zzp'ers en experts in ZZP Café.
Er zijn wel honderd redenen om zzp’er te willen worden, maar minstens zoveel om ermee te stoppen. En er komt nogal wat kijken bij het beëindigen van je bedrijf.
Als zzp’er moet je zichtbaar zijn, ‘on top of mind’ bij potentiële opdrachtgevers, maar het voelt vaak niet zo lekker om aan zelfpromotie te doen. En hoe zakelijk of persoonlijk moet je je dan opstellen?
Hoe vaak klap je buiten kantooruren je laptop open om door te werken? Hoe goed is jouw werkprivébalans? En hoe kun je efficiënt werken in een fijne sfeer? Dat hoor je in deze aflevering.
Heb je je financiële zaken goed geregeld? In deze aflevering bespreken we de risico’s waar je als zzp’er mee te maken hebt en waar je over na zou moeten denken.
In deze aflevering twee zzp'ers die hun ultieme droom leven. De één had een helder doel voor ogen, namelijk rijk worden in één jaar. De ander had juist géén doel en werkt daardoor plotseling tot ver over de grens.
In aflevering 5 van ZZP Café, dé podcast voor eigen bazen, zoomen we in op zelfontwikkeling. Zijn dure trainingen of opleidingen de investering waard? En hoe kan het goedkoper of zelfs gratis?
Als zzp’er leef je van klus naar klus. Belangrijk dus om te zorgen dat de opdrachten blijven komen. Hoe houd je je netwerk warm? Wanneer voer je acquisitie en hoe pak je dat nou goed aan?
Zzp’er zijn geeft een hoop vrijheid om te bepalen hoe, waar en wanneer je werkt, maar tegelijkertijd werk je misschien wel voor de meest kritische baas die er is, namelijk jijzelf! Een gesprek over de voor- en nadelen én over je bedrijf een vliegende start geven.
Hoe bepaal je eigenlijk je uurtarief? Wat moet je daar allemaal in meenemen en hoe weet je of je niet veel goedkoper of juist duurder bent dan je concurrent? En tja.. dat onderhandelen! Dat kan vast wel wat scherper.
Niet alles kan altijd van een leien dakje gaan. Vroeg of laat krijg je te maken met tegenvallers. Bijvoorbeeld een ontevreden klant of opdrachtgever, of een economische recessie. Hoe ga je daarmee om?
Van starten tot tarieven, van netwerken tot opdrachten verliezen. In ZZP Café, de podcast voor eigen bazen, bespreekt Nina van den Dungen alle aspecten van het zzp-leven met zzp'ers en experts. En dat doet ze natuurlijk in het café. De eerste afleveringen verschijnen op 30 september.