#7 De risico’s van zzp'en: pensioen, buffer en AOV

ZZP Café28 okt 202040 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Suzanneke

Suzanneke Niemeijer is één van de gasten in deze aflevering. Ze is brand marketeer. Wat betreft het afdekken van risico’s hanteert ze naar eigen zeggen ‘de struisvogelmethode’; of te wel kop in het zand. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is volgens haar veel te duur. Wel heeft ze nagedacht over haar pensioen en het aanleggen van een buffer en het doen van slimme investeringen. Hoe? Dat hoor je in deze podcast.

Gaston

Ook Gaston Hendriks is te gast. Hij is zzp’er en financieel planner. Hij krijgt genoeg zzp’ers over de vloer als Suzanneke, die soms door de bomen het bos niet meer zien. Want wat moet je nou precies verzekeren, en wat kun je zelf sparen? Hoeveel geld heb je eigenlijk nodig voor je pensioen? En hoe maak je een goede financiële planning?

Nina en Hugo-Jan

Nina van den Dungen
Nina van den Dungen (Foto: Jos Hummelen)

Nina van den Dungen presenteert de podcast. Ze is zelf journalist en al sinds het begin van haar carrière in 2010 happy zzp’er. Hugo-Jan Ruts is de vaste co-host, hij is hoofdredacteur van ZIPconomy, het nieuwsplatform voor zzp’ers en opdrachtgevers.

Abonneren

Wil je meer afleveringen luisteren? Dat kan op bnr.nl/zzpcafe, in de BNR-app, Apple Podcast of op Spotify. En abonneer je meteen!


Mede mogelijk gemaakt door