#8 Hoe je nou écht lekker werkt als zzp’er

ZZP Café4 nov 202030 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De vrijheid die je hebt als zzp’er kan natuurlijk ook wel eens tegen je werken. Hoeveel zzp’ers zetten zichzelf ’s avonds (of ’s nachts!) en in het weekend nog achter hun laptop om die ene deadline toch nog even te halen? En wat dacht je van die eindeloze stroom administratie. BTW-aangiftes in je vakantie, kom nou! Dat moet toch efficiënter kunnen? Ook niet onbelangrijk: hoe creëer je een fijne werksfeer voor jezelf; mét of zonder collega’s? En hoe vind je eigenlijk een goede werkprivébalans?

In deze aflevering zijn Patrick Schrooten en Mariëlle Elsing te gast. Nina van den Dungen presenteert de podcast en Hugo-Jan Ruts is co-host.

Patrick Schrooten

Patrick is programmamanager en deed tot voor kort vooral langlopende projecten in de zorgsector. Zijn grote valkuil is het bewaken van de balans tussen werk en privé. Het afgelopen halfjaar, na de geboorte van zijn zoon, heeft hij alles op alles gezet om het aantal werkuren terug te brengen. Daarbij kwam hij vooral zichzelf tegen, want “als je ‘ja’ zegt op een klus, dan wil je het ook waarmaken.”

Mariëlle Elsing

Mariëlle is virtual assistent en runt haar eigen planningsbureau Elle Office Support. Zij is eigenaar, maar er werken meerdere zelfstandige virtual assistents onder haar bedrijfsvlag. Mariëlle zegt zelf dat ze 365 dagen per jaar bereikbaar is, ook ’s avonds of ’s nachts. Hoe je dan nog een privéleven overhoudt? Volgens Mariëlle lukt dat heel goed, omdat ze haar tarief buiten kantooruren een stuk hoger legt. Zo denken opdrachtgevers wel drie keer na voor ze haar bellen. Nog veel meer slimme tips hoor je in deze aflevering van ZZP Café.

Nina en Hugo-Jan

Host van deze podcast is Nina van den Dungen, al haar hele werkende leven zzp'er. Als freelance journalist en presentator werkt ze onder meer voor BNR Nieuwsradio. Co-host is Hugo-Jan Ruts, hij is hoofdredacteur van ZIPconomy, het nieuwsplatform voor zzp’ers en opdrachtgevers.

Nina van den Dungen
Nina van den Dungen (Foto: Jos Hummelen )

Abonneren

Wil je meer afleveringen luisteren of je gratis abonneren op deze podcast? Dat kan op bnr.nl/zzpcafe, in de BNR-app, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door