Internet Vandaag21 sep '15 15:41Aangepast op 23 sep '15 20:47

Nieuw kort geding om wraakporno op Facebook

Auteur: BNR Webredactie

Er komt een tweede kort geding in het geschil tussen Facebook en de 21-jarige Chantal uit Werkendam. Chantal had Facebook in juni voor de rechter gesleept omdat ze wilde weten wie een seksfilmpje van haar op de website had gezet.

Van de rechter moest Facebook de gegevens binnen twee weken bekendmaken. Dat is niet gebeurd, volgens Facebook omdat het die gegevens helemaal niet heeft.

De rechter bepaalde in juni al dat als Facebook de gegevens niet zou leveren, een externe partij toegang moest krijgen tot de systemen om te gaan zoeken. Omdat de partijen het niet eens zijn over wie dat moet worden, heeft Facebook een nieuw kort geding aangespannen. Dat dient op 6 november, laat Chantal's advocaat Thomas van Vugt weten.

Volgens hem gaat het er dan om welke expert aangewezen wordt om de gegevens te achterhalen: iemand die wordt aangedragen door Facebook of de expert die zijn cliënte aandraagt.

Op het bewuste filmpje, dat in januari op Facebook werd geplaatst, is te zien hoe de vrouw haar ex-vriendje oraal bevredigt. Het filmpje is door haar ex gemaakt, maar hij ontkent degene te zijn die het op de website heeft gezet.
 

Gerelateerde artikelen