Lifestyle10 jul '18 10:57

Belgische voetbalfans steunen hun Rode Duivels met klasse

Auteur: BNR Webredactie

Als Nederland zich plaatst voor een WK gaan wij al los bij de eerste wedstrijd. Hele straten kleuren oranje, het gaat nergens anders meer over op het werk en de Nederlandse vlaggen wapperen in volle glorie. Toch een tikkie anders gaat het er bij de Belgen aan toe: die pakken het wat voorzichtiger aan. Vanavond speelt België de halve finale tegen Frankrijk, en onze verslaggever Harmen van der Veen ging eens kijken hoe het staat met de duivels koorts.

En wat blijkt: de Belgen zijn inderdaad wat subtieler met hun voetballiefde. Bijvoorbeeld bij bakkerij Van Thillo, van waaruit Harmen verslag doet. Hier kun je eclairs kopen met de namen van de Belgische voetballers. 'Eigenlijk is dit hoe wij de voetballiefde tonen. Voor ons is dit uitbundig', zegt de bakker. Maar die eclair, is dat geen Frans gebakje? 'Misschien zijn de Franse eclairs wel beter, maar is ons voetbalelftal vanavond beter.'

De eclairs van bakkerij van Thillo. 'Gelukkig heb ik op school goed opgelet en schoonschrift gedaan.'
De eclairs van bakkerij van Thillo. 'Gelukkig heb ik op school goed opgelet en schoonschrift gedaan.' (Harmen van der Veen )

Gerelateerde artikelen