Een ideale supermarktwijn
Chili is een van de snelst groeiende wijn-producerende landen ter wereld. Met enorme stappen haalt het Zuid-Amerikaanse land klassieke wijnlanden als Frankrijk en Italië in.
Chili is een perfect land om wijn te verbouwen, zegt Rob Coldenhoff, commercieel directeur Europa bij het Chileense familiebedrijf Luis Felipe Edwards. Dat komt aan de ene kant door de geografische ligging: het land wordt aan alle kanten beschermd door natuurlijke barrières, waardoor het een heel geschikt klimaat heeft voor wijn en beruchte ziektes als de druifluis buiten de deur gehouden kunnen worden. En omdat de kwaliteit goed is en de prijzen scherp zijn, is de Chileense wijn een ideale supermarktwijn.
En wat Luis Felipe Edwards betreft: het bedrijf behoort intussen tot de top-5 van Chileense wijnexporteurs. Per jaar worden er tussen de 42 en 46 miljoen flessen gevuld. Het streven is om dat aantal te verdubbelen. Om het aanbod beter te kunnen laten aansluiten bij de vraag, heeft Luis Felipe Edwards daarom ook een 'vastgoedtak'. Daarbij wordt geïnvesteerd in eigen land, waardoor afhankelijkheid van kleine wijnboertjes tot de verleden tijd behoort.