Programma12 mrt '13 05:52

BNR Humberto Tan | Woningmarkt, arbeidsvoorwaarden en naakte reclame

Auteur: BNR Webredactie

Pensioenfondsen zijn bereid een deel van de enorme berg aan hypotheken van banken te financieren. Daardoor krijgen banken meer lucht om nieuwe leningen te verstrekken aan huizenkopers. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag. Vereniging Eigen Huis reageert, en CDA-senator en voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman.

Humberto Tan
Humberto Tan

De kwaliteit van de Nederlandse universiteiten moet omhoog. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs wil dat de Nederlandse universiteiten op de internationale lijsten beter presteren, zo zegt ze tegen BNR. Maar tegelijkertijd wil ze geen Amerikaanse toestanden met elite-universiteiten zoals Harvard. De minister wil het hoger onderwijs verbeteren door te investeren met geld dat wordt weggehaald bij de studenten en de oudere werknemers.

Paus gokken
Bij iedere verkiezing zijn er winnaars en verliezers, zo ook bij de verkiezing van de nieuwe paus. Maar niet alleen in Vaticaanstad waar dinsdag het conclaaf begint. Want in Londen kan er gegokt worden op wie de nieuwe paus wordt - of van welk continent hij komt.

Sneeuw
In het zuiden van het land wordt hevige sneeuwval voorspeld, meer dan 10 centimeter. Wat betekent dit voor het wegverkeer? Jeroen Stans doet verslag.

Dat en meer in BNR Humberto Tan, van 6.00 tot 9.30 uur.

Gerelateerde artikelen