Programma4 apr '11 15:33Aangepast op 4 apr '11 17:03

Scheurtje in romp van vliegtuigen VS

Auteur: Pieter van den Akker

Vandaag in On the Move: Drie vliegtuigen van de Amerikaanse maatschappij Southwest Airlines blijken scheurtjes in de romp te hebben. Het gaat om Boeing 737-300-toestellen. Afgelopen vrijdag moest een vliegtuig van Southwest Airlines een noodlanding maken nadat er een gat in het dak was ontstaan. Hans Heerkens, luchtvaarteconoom van de Universiteit Twente, licht toe.

Verder in On the Move:
De Superbus. Na krap 3 jaar bouwen en een slordige 12 miljoen euro verder is ie klaar. Uitvinder Wubbo Ockels toonde het volstrekt nieuwe voertuig vandaag aan de wereld. De superbus rijdt op stroom, vervoert 23 mensen en haalt 250 kilometer per uur. Verslaggever Martijn de Rijk was erbij.
Zweten geblazen voor FNV-voorzitter Agnes Jongerius. De federatieraad van de vakbeweging vergadert onder zware druk over het pensioenakkoord. De grootste aangesloten bonden binnen de FNV eisen daarin dat de onderhandelingen 'pas op de plaats' maken.
Er is verwarring over een geheim schikkingsvoorstel van het OM aan Marco Kroon. Volgens Kroon wilde het OM afzien van vervolging als hij zou toegeven drugs in bezit te hebben gehad. Maar het OM zegt dat ze van vervolging wilden afzien, als hij vrijwillig uit dienst zou treden.
Katholieke scholen mogen het dragen van een hoofddoek in de klas verbieden. Dat heeft de rechtbank in Haarlem bepaald. De zaak was aangespannen door een meisje van 15 dat op het Don Bosco College in Volendam zit. Ze wilde onder schooltijd haar hoofddoek dragen.
De Franse politie neemt de verdwijning van twee VMBO-leerlingen uit Maastricht zeer serieus. De twee meisjes van 16 en 17 kwamen vrijdag niet opdagen voor de terugreis van hun schoolreisje naar Parijs. Aan de telefoon de directeur van de school, het Sint Maartencollege.

Gerelateerde artikelen