Programma8 jun '11 12:08

Maandag 13 juni 2011

Auteur: Thomas Groenewold

Vijf procent van de Nederlanders krijgt darmkanker. Een ziekte die goed te voorkomen is, als je er op tijd bij bent. De ziekte is goed op te sporten. Vanaf 2013 worden mensen tussen de 55 en de 75 jaar getest op darmkanker. Minister Schippers verwacht hiermee jaarlijks bijna tweeenhalfduizend sterfgevallen te voorkomen. In BNR Gezond spraken we eerder al over een preventief darmkankeronderzoek. Verder: De zomer komt er aan, dus we krijgen we weer last van muggen. Erg irritant om door dat gezoem uit je slaap gehouden te worden. Maar de tropische varianten zijn ook gevaarlijk omdat ze allerlei ziekten kunnen overdragen. En die tropische muggen rukken steeds verder op.

Vijf procent van de Nederlanders krijgt darmkanker. Een ziekte die goed te voorkomen is, als  je er op tijd bij bent. De ziekte is goed op te sporten. Vanaf 2013 worden mensen tussen de 55 en de 75 jaar getest op darmkanker. Minister Schippers verwacht hiermee jaarlijks bijna tweeenhalfduizend sterfgevallen te voorkomen. In BNR Gezond spraken we eerder al over een preventief darmkankeronderzoek.

Verder: De zomer komt er aan, dus we krijgen we weer last van muggen. Erg irritant om door dat gezoem uit je slaap gehouden te worden. Maar de tropische varianten zijn ook gevaarlijk omdat ze allerlei ziekten kunnen overdragen. En die tropische muggen rukken steeds verder op.

Gerelateerde artikelen