How to spend it - 4 juli
Bijna weekend, we hebben ze weer verdiend. Tijd om plannen te maken. Hier is de selectie van Liliane Banning van Vandennorth & company.
Naast het WK dit weekend de Henley finals met spannende roeiwedstrijden op de Thames. En natuurlijk ook de Tour de France. Knappe jongen die je voor de buis weg krijgt…
Als je ergens naartoe kan voor een geweldige avond is het wel Restaurant THE PARK in Rotterdam. Het nieuwe restaurant van het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. Hier geniet je van casual cuisine met een twee sterren achtergrond. Supervising chef is Erik van Loo, de Patron Cuisinier van restaurant Parkheuvel. En Edward de Ridder creëert de casual cuisine. Casual cuisine is verfijnd eten voor een all you can eat prijs.
Erik van Loo zegt: Smaak is herinnering. Iedereen kan zich wel herinneren hoe de soep bij zijn grootmoeder smaakte. Of de wijn tijdens die romantische reis. En hij wil proberen iets vertrouwds te maken en daar een nieuwe dimensie aan te geven.
De signature-gerechten van Erik van Loo op de kaart van The Park zijn: het dungesneden Maas-Rijn-IJssel-rund, gevuld met aardappelsalade, pancetta en balsamicovinaigrette (klein € 12, groot € 19) en de zachtgegaarde heilbot met courgette, artisjok en antiboise (€ 17,50 en € 29).
Er is een grote apéritiefbar en intieme tafeltjes. Vanaf september ook een geweldige veranda. En vanaf daar kan je ook de verborgen stadstuin inlopen. En sweet memories aan de sigaren van grootvader. Er is een cigar lounge! Een unicum in Rotterdam!
http://parkheuvel.nl/wensen/erik-van-loo-supervising-chef-the-park
Er komt natuurlijk een
moment dat je juichpak in de was zit. Tijd voor Denham Jeans. Denham Jeans
heeft de mooiste exemplaren maar heel bijzonder is de Kaihara. Dat is Japanse
Denim van euro 500. The master brain achter deze jeans is Jason Denham. Hij
heeft een vriend van hem een broek gegeven van raw denim. Dat is de harde,
onbewerkte stof. Die heeft hem twee jaar gedragen. En dat leverde bijzondere
vouwen, gaten en plekken op. Dit patroon is naar Japan gestuurd. Want daar zijn
fabrieken waar ze nog oude Amerikaanse weefgetouwen hebben. En het raw denim heeft een japanese washing
gekregen. Dan wordt het patroon met de hand op de broek aangebracht, in 3D. En
kers op de taart is de selfedge. Uitgesproken als selfutsj. Dat is het einde van
de stof waar in dit geval een rood randje aan zit. Dat zie je als je de pijpen
omrolt. En er is steeds maar 1 stofeinde. Dus je begrijpt! Het kost wat, maar
dan heb je ook wat! http://www.denhamthejeanmaker.com/