B.L.T.22 apr '14 12:03Aangepast op 22 apr '14 17:39

B.L.T. 22 april | Banen op tocht door zorgbanen, Greenery schrapt werk en druk op het fietspad

Auteur: BNR Webredactie

Door de kabinetsplannen met de zorg dreigen veel mensen hun baan te verliezen.

Kabinet en werkgevers slaan de handen ineen om werknemers in de zorg te helpen. Tienduizenden dreigen hun baan te verliezen als gevolg van de bezuinigingen in de langdurige zorg. Met om-en bijscholingen leerwerkplekken voor jongeren moet dat aantal worden beperkt. Minister Asscher van Sociale Zaken en Staatssecretrais Van Rijn van Volksgezondheid hebben daarover vanochtend een afspraak met de sector gepresenteerd. Politiek verslaggever Hugo Reitsma.

CBS
In het eerste kwartaal van dit jaar daalden de huizenprijzen met 1,5 procent vergeleken met dezelfde periode in 2013. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. En dat terwijl we vorige week van de  Nederlandse Vereniging van Makelaars nog hoorden dat de huizenprijzen in de lift zitten. Hoe staan we er nou werkelijk voor? Hans André de la Porte, persvoorlichter van vereniging Eigen Huis.

Greenery
The Greenery schrapt ruim 20 procent van de banen. Dat maakt de handelsonderneming van telers van groente en fruit vandaag bekend. 350 van de 1645 banen verdwijnen. Chantal Oostvogels,  van The Greenery, licht de situatie toe.

Fietspaden
Het wordt steeds drukker op fietspaden en daardoor botsen mensen steeds vaker op elkaar. Dat blijkt uit onderzoek van VeiligheidNL. Vooral  wielrenners komen vaak met normale fietsers in botsing. Casper Dirks van VeiligheidNL sprak erover met wielrenners en die zeggen dat er te weinig rekening met elkaar wordt gehouden.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen