B.L.T.2 jul '14 12:09Aangepast op 2 jul '14 23:20

B.L.T. 2 juli | Huisartsen onder de loep, eigen risico en NN, wat er ook gebeurt

Auteur: BNR Webredactie

De Autoriteit Consument en Markt houdt de huisartsen al langer in de gaten.

Het lukt patiënten vaak niet om over te stappen naar een andere huisarts, bleek vanochtend uit onderzoek van patiënten federatie  NPCF. Saskia Bierling van de Autoriteit Consument en Markt,

Eigen risico
Steeds meer mensen zien af van medische zorg, vanwege de mogelijke kosten door het eigen risico. Dat blijkt uit onderzoek van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Maar liefst 94 procent van de huisartsen heeft het meegemaakt; Ze verwijzen door, maar de patient gaat niet. Ondanks dat niet te meten is welke gezondheidsrisico's deze mensen lopen, is het een zorgwekkende ontwikkeling, zegt Steven van Eijck, voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging. Volgens Van Eijck moet er goed naar het eigen risico gekeken worden. Misschien zou dat wel omlaag moeten.

Beursgang NN
Nationale Nederlanden begint sterk. Vanochtend, negen uur stipt, ging ING dochter Nationale Nederlanden officieel naar de beurs. Bijna 30 procent van de aandelen is nu vrij verhandelbaar tegen een koers die direct na opening met een euro omhoogschoot naar 21 euro. Verslaggever Martijn de Rijk sprak met de Presidentcommisarissen van Nationale Nederlanden en ING. ING president commisaris Jeroen van der Veer en Jan Holsboer, de nieuwe president commissaris van Jan Holsboer in een reportage van Martijn de Rijk.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen