B.L.T.14 aug '14 12:33Aangepast op 15 aug '14 11:48

Uitzending 14 augustus | De economie groeit, hulpkonvooien en vleesvervangers

Auteur: BNR Webredactie

De economie groeit volgend jaar met 1,25 procent, maar de politieke spanningen rond Oekraïne en het Midden-Oosten vormen een risico. Dat zijn de verwachtingen die het Centraal Planbureau zojuist bekendmaakte.

Bij de raming is het CPB ervan uitgegaan dat het conflict rond Oekraïne niet verder escaleert. Mocht dat wel gebeuren, dan houdt het planbureau rekening met lagere groei van 0,25 tot 0,5 procent. Politiek verslaggever Jaap Jansen en VVD-Kamerlid Mark Harbers over de cijfers.

Hulpkonvooien
Terwijl nog altijd niet zeker is waar het Russische hulpkonvooi de grens met Oekraïne gaat oversteken, heeft de regering in Kiev ook een hulpkonvooi naar het oorlogsgebied Oost-Oekraïne gestuurd. Het Rode Kruis heeft inmiddels een hoge medewerker naar Kiev en Moskou gestuurd om over het Russische konvooi te praten.

Vleesvervangers
Vleesvervangers maken hun naam niet altijd waar. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ze hebben niet dezelfde voedingswaarde als echt vlees. De Consumentenbond legt uit hoe dat precies zit.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. , iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen