B.L.T.25 apr '14 16:00

How to spend it - 25 april

Auteur: BNR Webredactie

Bijna weekend, we hebben het weer verdiend. Tijd om plannen te maken. Hier is de selectie van Barbara de Back van Vandennorth & company.

THE FAT DOG
Ron Blaauw kennen wij natuurlijk van het gelijknamige Ron Blaauw en, na het teruggeven van zijn twee sterren, het rap geopende Ron’s Gastrobar; terug naar de basis; goede ingrediënten en lekker koken. Hierdoor had hij in mum van tijd weer een ster binnen.

Hij heeft nu een nieuw ‘restaurant’ op de Ruysdaelkade op de rand van de Pijp. The Fat Dog: huisgemaakte gourmet hotdogs, vijftien champagnes geschonken per glas en de nodige trouvailles Gin voor de Gin Tonics.

Bij The Fat Dog worden dagelijks verschillende worsten gedraaid, kies tussen:

Overigens maakt BYOD onderdeel uit van Blaauw’s nieuwe formule: Bring Your Own Dog. Als je Blaauw’s nieuwe inloopzaak binnen wandelt met je trouwe viervoeter dan liggen er in mum van tijd hondenbrokjes klaar!

BUBBLEDOGS
London, ten zuiden van Regent’s Park heeft het spraakmakende BUBBLEDOGS, gourmet hotdogs en champagne. Zoals ze zelf zeggen “A champagne bar that does not serve caviar”. BUBBLEDOGS is tevens het voorportaal van een Kitchentable op ster niveau. Een verborgen restaurant, geen speak easy bar maar een 9-gangen Chefs menu. Dan zit je met negentien man rond een grote u vormige bar terwijl de sterrenchef de innovatieve gerechten voor je neus voorbereid. Leuk!

MOEDERDAG 11 MEI: RESTAURANT DE KAS
Zondag 11 mei is weer moederdag een dag waarop we moeders graag in het zonnetje (laten) zetten. Restaurant de Kas kennen wij van de prachtige locatie in park Fraenkendael in Amsterdam Oost en van de zelf geteelde, geoogste groeten en kakel vers bereide gerechten. Gert Jan Hageman en zijn team hebben regelmatig een bijzonder menu. Op werelddierendag koken ze vegetarisch en op moederdag hebben ze de bloemenlunch. Bij deze bloemenlunch wordt “de eerste pluk”, de eerste eetbare bloemen van het jaar, verwerkt in de meest heerlijke gerechten. Boek nu alvast een tafel dan maak je goede sier!

KONINGSDAG: Ringsteken in cabrio's voor vrouwenteams!
Last minute nog een leuke highlight! Ditmaal niet in de hoofdstad maar op de Brink in Laren.

Op zaterdag 26 april organiseert het feestcomité in Laren niet alleen ringsteken met paarden, maar nu ook ringsteken voor vrouwenteams in cabrio's! Iedere cabrio is welkom, zeker ook oldtimers. Dus ben je in het bezit van een dakloze auto, geef je op en ga morgen naar de Brink. Het evenement begint om 14.00 uur. Er wordt gestreden om de eer en een beker.  Inschrijven is vandaag nog mogelijk via harm.kremer@versatel.nl

Ringsteken op de brink              

Gerelateerde artikelen