B.L.T.6 dec '13 11:37

B.L.T. | Mandela herdacht, Kunsthalroof, Bankenuniebijeenkomst

Auteur: BNR Webredactie

De hele wereld staat stil bij het overlijden van Nelson Mandela. Maar ondertussen is er ook veel kritiek op lokale bestuurders van zijn partij, het ANC.

Haperende basisvoorzieningen, groeiende corruptie en vriendjespolitiek doen de partij van Mandela geen goed. Peter Hermes, oud-directeur van het Nederlands Instituut van Zuidelijk Afrika en lid van het internationaal comité voor de bevrijding van Nelson Mandela.

Kunsthalroof
De enige nog voortvluchtige verdachte van de schilderijenroof uit de Kunsthal in Rotterdam, is opgepakt in Engeland. Dat heeft de Roemeense televisiezender Realitatea TV vrijdag gemeld. Het gaat om de Roemeen Adrian Procop, die wordt gezien als de tweede hoofdverdachte naast Radu Dogaru. Procop werd sinds begin dit jaar internationaal gezocht.

Bankenunie Schäuble
Minister Dijsselbloem is als voorzitter van de Eurogroep in Duitsland voor een geheime bijeenkomst met minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Zij hebben daar overleg over de bankenunie, schrijft de Duitse krant Handelsblatt. Duitsland-correspondent Derk Marseille.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen