B.L.T.5 dec '13 11:48

B.L.T. | Sintstorm, Offermanns en kankersterfte

Auteur: BNR Webredactie

Voor het noorden van Nederland is donderdagochtend een weeralarm afgegeven door het KNMI vanwege de naderende storm.

Voor de provincies Friesland, Groningen en Noord-Holland geldt de hoogst mogelijke waarschuwing, code rood. Vanaf het middaguur kunnen er zeer zware windstoten tot 120 kilometer per uur voorkomen. Op de Waddeneilanden kunnen de windstoten 130 kilometer per uur halen. Harmen van der Veen houdt de ontwikkelingen in de gaten...

Offermanns
Voormalig burgemeester Ricardo Offermanns (VVD) vindt het vreemd dat hij wordt beschuldigd van ambtelijke corruptie. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat Offermanns partijgenoot Jos van Rey vorig jaar naar voren schoof als gedeputeerde in ruil voor informatie over de burgemeestersbenoeming in Roermond. Van Rey was wethouder in Roermond en adviseur van de sollicitatiecommissie. Offermanns was burgemeester in Meerssen.

Sterfte aan kanker
De overlevingskans van Nederlandse kankerpatiënten is kleiner dan in omringende landen. Vooral de vijfjaarsoverleving bij patiënten met kanker in prostaat, maag en nier ligt in Nederland een stuk lager. Zij lopen tot wel twintig procent meer kans om te overlijden.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen