B.L.T.4 dec '13 11:22Aangepast op 4 dec '13 13:36

B.L.T. | Achmea reorganiseert, recordboete banken en de begroting van AZ

Auteur: BNR Webredactie

Massaontslag bij zorgverzekeraar Achmea. 4.000 mensen verliezen daar de komende tijd hun baan.

Dat is ruim 20 procent van het personeelsbestand. De medewerkers kregen het nieuws vanmorgen te horen in een peroneelsbijeenkomst. Verslaggever Harmen van der Veen ving een aantal medewerkers op en Marcel Canoy, hoofd econoom van advies- en onderzoeksbureau Ecorys.

Recordboete
1,7 miljard euro, zo hoog is de totale boete  voor het manipuleren van de rentetarieven die banken onderling hanteren voor leningen. Dat heeft  Eurocommissaris Joaquin Almunia van Mededinging zojuist bekend gemaakt. Nederlandse banken blijven dit keer buiten schot. Harald Benink, Hoogleraar Banking en Finance aan de Universiteit van Tilburg;

AZ-begroting
SP, D66 en GroenLinks vragen zich af hoe Prins Bernhard in 2000 zonder medeweten van de regering een onderzoek kon instellen naar De Roy van Zuydewijn, die op dat moment al enige tijd een relatie had met zijn kleindochter prinses Margarita. "De BVD kon blijkbaar worden ingeschakeld zonder dat de regering daarvan wist. Dat kan niet", zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak. De begroting AZ staat voor vandaag op de agenda van de Tweede Kamer.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen