B.L.T.20 dec '13 12:02Aangepast op 20 dec '13 14:17

B.L.T. | Huizenprijzen omlaag, participatieverklaring Roemenen en Russische gratie

Auteur: BNR Webredactie

Koophuizen waren afgelopen november bijna 5 procent minder waard dan in 2012.

De daling is weer groter dan eerder dit jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Gemiddeld kostte een huis 212 duizend euro, dat is ruim 20 procent minder dan 5 jaar geleden. Peter Neuteboom is woningmarktonderzoeker bij de Erasmus Universiteit.

Participatieverklaring
In het nieuwe jaar krijgen Poolse en Roemeense werknemers die hier komen werken een participatieverklaring. De regering wilde ze een contract laten tekenen - maar dat kan niet volgens Europese regels. In plaats daarvan krijgen ze nu -bij wijze van experiment- een verklaring voorgelegd. 16 gemeenten doen daaraan mee, waaronder Amsterdam en Rotterdam. En de gemeente Westland. Arne Weverling, is daar coördinerend wethouder arbeidsmigratie;

Amnestie Rusland
Na tien jaar celstraf staat oud-oliemagnaat Michail Chodorkovski plotseling weer op vrije voeten. De Russische president Vladimir Poetin verleende zijn politiek tegenstander vandaag gratie. Donderdag werd de vrijlating bekendgemaakt. De vrijlating van Chodorkovski valt samen met de amnestiewet die woensdag in de Doema werd aangenomen. Hubert Smeets, buitenland commentator NRC, legt de betekenis van Chodorkovski's vrijlating uit.

En natuurlijk: BNR Zoekt uit, het meeste actuele sportnieuws en het media-overzicht.

B.L.T. BNR Lunchtime, iedere werkdag tussen 12:00 en 13:30 op BNR.

Gerelateerde artikelen