B.L.T.5 aug '16 17:23

5 augustus | MS Mode krijgt uitstel van betaling, ziekenhuisbehandeling en Apple-hackers

Auteur: BNR Webredactie

Kledingketen MS Mode heeft in Nederland uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt de directie van het bedrijf vrijdagochtend. In Nederland heeft MS 130 filialen. De beslissing heeft vooralsnog geen gevolgen voor de activiteiten van MS Mode buiten Nederland. Alle winkels en de webshop blijven open.

ANP
ANP

De grote boosdoener voor het slecht draaiende MS Mode: de zachte winter. Economieredacteur Thom Opheikens: ‘Hierdoor heeft MS Mode een deel van de wintercollectie tegen lagere prijzen moeten verkopen. Ze waren niet bij machte om die tegenvaller op te vangen, ondanks dat er vorig jaar nog winst geboekt werd.

De kosten van dezelfde behandeling in hetzelfde ziekenhuis kunnen maar liefst 30 procent verschillen, afhankelijk van de zorgverzekeraar van de patiënt. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer. Een onverwachte en opvallende uitkomst, zegt Sharon Gerritsen van Independer: ‘Je gaat er niet van uit dat je er als patiënt rekening mee moet houden bij welke verzekeraar je zit als je naar een ziekenhuis gaat. Vaak weten mensen vooraf niet wat een behandeling gaat kosten. Dat is raar, want heel veel kosten moet je wel zelf betalen.’

Apple gaat hackers betalen voor het vinden van bugs in zijn systemen. Twintig van dit soort ‘premiejagers’ krijgen een uitnodiging van het techbedrijf om te gaan wroeten naar beveiligingslekken. Vooral door de enorme hoeveelheid aan mobiele telefoons komen dit soort beveiligingslekken vaker voor. Apple is echter niet het eerste bedrijf dat hackers inhuurt om fouten op te sporen, vertelt informatie-beveiligingsexpert Arjen Kamphuis.

Gerelateerde artikelen