B.L.T.20 jul '16 23:54

20 juli | Erdogan spreekt, speech Christie en verdachte Nederlandse wielerprestaties

Auteur: BNR Webredactie

President Erdogan heeft aangekondigd vanmiddag een belangrijke mededeling te doen.

Verwacht wordt dat hij een referendum aankondigt over de doodstraf. Politieke analisten verwachten dat Erdogan met de aankondiging van een referendum over de doodstraf gaat komen. Mehmet Cerit, hoofdredacteur van Zaman Vandaag, verwacht dat Erdogan met meer zal komen.

Op de Republikeinse Conventie mogen niet alleen Donald Trump en zijn vrouw Melania spreken. Meer dan 60 mensen mogen zeggen waarom Trump zijn slogan ‘Make America great again’ waar gaat maken. Wij kijken deze week elke dag hoe overtuigend die speeches zijn. Chris Christie, gouverneur van New Jersey, gebruikte zijn spreektijd om Hillary Clinton een kwartier lang van allerlei dingen te beschuldigen. Volgens pitch-expert Peter van Meersbergen van Investormatch, is het een in Amerika beproefde techniek: 'Het zwartmaken van tegenstanders werkt daar heel goed.'

Een opvallend verhaal verscheen deze week in de Franse krant Le Monde. Er worden vraagtekens geplaatst bij de opmars van Nederlandse wielrenners in grote rondes als de Tour de France. Met name Bauke Mollema - die vandaag tijdens de eerste Alpenrit een gooi naar het geel gaat doen - wordt in de verdachtenbank geplaatst door Antoine Vayer, de voormalige trainer van wielerploeg Festina.

Gerelateerde artikelen