B.L.T.26 jul '16 12:07

25 juli | Aanslagen Duitsland, Europol vs cybercriminelen en kermiskoersen

Auteur: BNR Webredactie

Duitsland is opgeschikt door een serie aanslagen. Na de schietpartij van in München, het steekincident in Reutlingen en de man die zich opblies in Ansbach neemt de onrust onder Duitsers toe.

De politie in München hield vanochtend een persconferentie naar aanleiding van de schietpartij van vrijdag. De achttienjarige schutter Davoud S. stond tot op het laatste moment in contact met een zestienjarige plaatsgenoot, die is opgepakt.

Goed nieuws voor slachtoffers van cybercriminelen: Europol schiet te hulp. Met een nieuwe website wil de dienst voorkomen dat slachtoffers losgeld moeten betalen om weer toegang te krijgen tot bestanden die door cybercriminelen ontoegankelijk zijn gemaakt. De cybercriminelen maken in deze gevallen gebruik van ransomware, vertelt Jornt van der Wiel van Kaspersky Lab. ‘Dit type virus versleutelt bestanden, waardoor gebruikers er niet meer bij kunnen en ze het niet meer kunnen gebruiken. Pas nadat je losgeld hebt betaald krijg je weer toegang tot je bestanden.’

Kassa voor wielrenners die de Tour de France hebben gereden, de komende dagen. Ze kunnen hun zakken weer gaan vullen bij de traditionele criteriums, ofwel de 'rondjes om de kerk'. Vandaag is de eerste in Boxmeer. Bekende wielrenners verschijnen daar aan de start, tegen een flinke vergoeding, om mee te doen aan kleine wedstrijden.

Gerelateerde artikelen