B.L.T.10 aug '16 12:33

8 augustus | Betaald verlof, Spelen laten sponsors koud en Zeilen voor beginners

Auteur: BNR Webredactie

De FNV wil flinke veranderingen in de regeling rondom ouderschapsverlof: nu nog krijgen vaders in totaal vijf dagen verlof, waarvan twee betaald.

Foto: ANP
Foto: ANP

FNV wil graag dat er langer betaald verlof komt. Uit cijfers die BNR bij CBS heeft opgevraagd, blijkt dat elf procent van de vaders langer verlof opneemt. Volgens FNV willen meer mannen dit, maar doen veel vaders dit niet, omdat het verlof onbetaald is.

Het Nederlands bedrijfsleven loopt niet warm voor de Spelen. Dat blijkt uit het geringe aantal campagnes dat rond de Spelen is gelanceerd: bijna een kwart minder dan vier jaar geleden. Leeft Rio wel bij de Nederlander? BNR-verslaggever Jigal Krant zocht het uit. Deelnemers aan het baanwielrennen blijken de wekker ook niet te zetten om de Spelen te volgen.

De Olympische Spelen zijn in volle gang, en dat betekent dat er veel aandacht is voor sporten die normaal nauwelijks te zien zijn op televisie. BNR geeft je deze week een stoomcursus ‘kijken naar’ met vandaag: zeilen. Hans Bouscholte, voormalig coach van het olympisch zeilteam en zelf meervoudig Europees én Wereldkampioen, vertelt waar we op moeten letten: 'Het gaat erom wie het eerst over de finish komt. In totaal worden tien of twaalf wedstrijden gevaren, waarbij alle punten worden opgeteld.'

Gerelateerde artikelen