B.L.T.3 aug '16 13:25Aangepast op 10 aug '16 13:46

3 augustus | Cv onder vuur, doorstart Abenomics en Schiphol vast door antiterreurmaatregelen

Auteur: BNR Webredactie

Het Duitse Kamerlid Petra Hinz is al weken zoek nadat bekend werd dat haar cv wel erg veel onwaarheden bevatte. Maar ook in Nederland gebeurt het. In de helft van de cv's staat namelijk wel eens een onwaarheid.

ANP
ANP

Karina Ahles van cv-verificatiebureau Een Streepje Voor vertelt dat ook in Nederland mensen hun cv 'opleuken' met werkervaring die ze helemaal niet gehad hebben. 'In de helft van de cv's staat wel eens een onwaarheid.'

De Japanse economie heeft een stevige doorstart nodig. Nieuwe ministers moeten ervoor zorgen dat die economie weer in een groeispurt terechtkomt. Dat wil premier Abe. Maar liefst 252 miljard euro aan stimuleringsgeld mag de ploeg over het land uitstrooien, om de derde economie van de wereld beter te laten draaien. Bij de recente verkiezingen trok Abe de winst naar zich toe, waarop hij een aanzienlijk deel van zijn ministersploeg verving, om het nieuwe beleid uit te voeren.

Bedrijven hebben last van de anti-terreurmaatregelen rond Schiphol. Als de situatie lang voortduurt, ondervinden bedrijven economische schade, zegt MKB-Amsterdam op BNR. Rond Schiphol gelden extra veiligheidsmaatregelen sinds vrijdag een 'signaal' van dreiging binnenkwam. Het is onbekend hoe lang de maatregelen van kracht blijven.

Gerelateerde artikelen