B.L.T.9 aug '16 14:04Aangepast op 10 aug '16 14:21

9 augustus | Clinton aangeklaagd, Chinezen vissen oceanen leeg

Auteur: BNR Webredactie

Familieleden van twee slachtoffers van de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi in 2012 klagen Hillary Clinton aan voor dood door schuld en smaad.

Foto: ANP
Foto: ANP

Dat melden verschillende Amerikaanse media, onder vermelding van gerechtelijke documenten. Tijdens de aanval op het consulaat in de Libische stad kwamen vier Amerikanen om het leven. Hillary Clinton was toen minister van Buitenlandse Zaken.

Je komt ze overal op de wereld tegen, en volgens Greenpeace vormen ze een steeds hardnekkiger probleem: Chinese langeafstands-vissersboten. De vissersboten profiteren van de financiële mogelijkheden die ze hebben door de forse brandstofsubsidies die ze ontvangen van de Chinese overheid. Door hun massaliteit is het volgens Greenpeace vrijwel onmogelijk om te controleren of alles wel binnen de wet gebeurt. En daar beginnen volgens de milieuorganisatie de problemen.

Nederland wordt steeds onaantrekkelijker voor ICT-bedrijven. Via nieuwe wetsvoorstellen die na de zomer worden behandeld, wil de overheid vaker ingrijpen in de technische werking van het internet. Dat schrijven D66-Kamerlid Kees Verhoeven en internetondernemer Danny Mekic in het Financieele Dagblad. ‘Het gaat om de algehele tendens, het kabinet wil steeds vaker ingrijpen in het functioneren van het internet’, legt Mekic uit

Gerelateerde artikelen