B.L.T.16 aug '16 15:53

15 augustus | Rusland en Europa, hypotheken en olympische plakken

Auteur: BNR Webredactie

Als het aan de Frank-Walter Steinmeier ligt komt de relatie tussen Rusland en de Europese Unie de komende jaren weer boven het vriespunt uit.

Foto ANP
Foto ANP

Volgens de Duitse minister van Buitenlandse Zaken staan beide partijen open voor verbetering. Steinmeier spreekt met zijn Russische collega Sergej Lavrov over Syrië, Oekraïne en de onderkoelde band tussen de EU en de Russen.

Het moet nog blijken wat voor kosten er in de plaats komen van de boete die banken gaven aan mensen die hun hypotheek te vroeg aflossen, zegt Vereniging Eigen Huis (VEH). Mensen mogen meer dan de jaarlijks gestelde maximale 20 procent van het hypotheekbedrag aflossen zónder boete, maar niet zonder kosten, waarschuwt Nico Stolwijk van VEH.

Halen onze sporters te weinig olympische medailles? Onzin, zegt minister Schippers. Nederland moet uit de 'moppermodus', vindt ze. Minister Schippers ergert zich aan alle kritiek op onze olympische sporters, zegt ze tegen BNR vlak voor haar vertrek naar Rio. 'Ik erger me oprecht enorm aan al die bagger die die sporters op Twitter over zich heen krijgen als ze verliezen.

Gerelateerde artikelen