B.L.T.16 aug '16 06:20Aangepast op 17 aug '16 13:35

16 augustus | Ondernemers gaan weer meer investeren

Auteur: BNR Webredactie

Nooit eerder waren Nederlandse bedrijven van plan om zoveel nieuwe investeringen te doen als nu.

Foto ANP
Foto ANP

Dat blijkt uit de conjunctuur-enquête van onder meer het CBS, MKB-Nederland en VNO-NCW. Zeker 10 procent van de bedrijven verwacht per saldo dit jaar meer te kunnen investeren.

Hun teamgenoten van TeamNL aanmoedigen zit er voor een deel van de Nederlandse atleten in Rio niet in. De sporters die geen medaille hebben gewonnen en die niet meer in actie komen moeten naar huis. Het is de eerste keer dat de 'verliezers' eerder naar huis moeten. Volgens verslaggever Elfanie toe Laer, die de sporters op Schiphol opwacht, heeft chef de mission Maurits Hendriks gezegd dat het een moeilijke beslissing was.

President Barack Obama lijkt haast te maken met het vertrek van de laatste 61 gevangenen uit Guantanamo Bay. Nog voor het einde van zijn tweede en laatste termijn hoopt hij de gevangenis op Cuba leeg te kunnen opleveren en de laatste gevangenen te kunnen onderbrengen in met name Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. De Verenigde Arabische Emiraten zijn in ieder geval bereid om vijftien gevangenen op te nemen, maar voor niets gaat ook in woestijnlanden alleen de zon op.

Gerelateerde artikelen