B.L.T.18 aug '16 14:07Aangepast op 18 aug '16 16:10

18 augustus | Thuis-zzp'ers behouden fiscaal voordeel

Auteur: BNR Webredactie

Het belastingvoordeel voor thuiswerkende zzp'ers met een huurwoning blijft bestaan. Dat zegt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën.

Zzp'ers mogen (onder bepaalde voorwaarden) bijna de volledige huur als kostenpost opvoeren. Voor zzp'ers met een koophuis geldt dat voordeel niet. PvdA en GroenLinks vinden dat niet rechtvaardig en gaven eerder aan van dit belastingvoordeel af te willen.

Nederland krijgt vanaf september 2017 een academische opleiding voor basisschoolleraren en de primeur is voor het Radboud. Dat bevestigt de Nijmeegse Universiteit aan BNR. De academische Pabo moet meer vwo’ers naar het basisonderwijs trekken. Simone Walvisch, vice-voorzitter van de PO-Raad is blij met deze ontwikkeling: 'De komende tien jaar gaat een kwart van de basisschoolleraren met pensioen en door de hogere kwaliteitseisen van de Pabo, is de uitstroom kleiner.'

Het is al jaren een doorn in het oog van grote beleggers, de flitshandel. Mogelijk komt daar verandering in, want morgen opent de New Yorkse IEX-Group. Een platform als statement tegen flitshandel. Dat doet IEX door alle opdrachten via een ruim zestig kilometer lange kabel om te leiden. Daarmee wordt voorkomen dat sommige beleggers sneller over informatie beschikken dan anderen, de zogenoemde flitshandel.

Gerelateerde artikelen