B.L.T.22 aug '16 15:21Aangepast op 24 aug '16 13:58

22 augustus | Eremetaal en relativering in TeamNL

Auteur: Thijs Baas

De Olympische Spelen zitten er op. Hoe kijkt sportverslaggever Thomas Schuurman terug op deze weken vol sport?

Foto: ANP
Foto: ANP

Twee weken lang zijn duizenden sporters in Rio de Janeiro in actie gekomen om een gooi te doen naar honderden medailles. Nu de rook is opgetrokken, is Nederland met acht gouden, zeven zilveren en vier bronzen medailles elfde geworden in de medaillespiegel.

Het nieuwe schooljaar is vandaag begonnen en voor het vmbo gaat dat er flink anders uitzien dan voorheen. In de bovenbouw maken 33 profielen plaats voor nog maar tien keuzerichtingen. De veranderingen maken deel uit van een wijziging van de Wet op het voortgezet onderwijs. De tien overgebleven profielen ervoor moeten gaan zorgen dat de opleiding beter aansluit op de praktijk.

Wil je komend jaar je inschrijven voor een lotingstudie? Dan moet je opschieten. De deadline voor de inschrijving is flink naar voren gehaald. Studenten moeten zich nu vóór 15 januari hebben ingeschreven. Volgens Bastiaan Verweij van de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten, komt dit door een nieuw selectiesysteem: 'Loting is vanaf volgend collegejaar definitief overal afgeschaft. In plaats daarvan gaan opleidingen een decentrale selectie handhaven, wat meer tijd kost.'

Gerelateerde artikelen