B.L.T.26 aug '16 18:39

26 augustus | Academisch Engels valt niet mee

Auteur: BNR Webredactie

Het is een slechte ontwikkeling dat het merendeel van de universitaire studies nu in het Engels is, vindt het Interstedelijk Studenten Overleg. Het niveau zou te laag zijn en universiteiten gebruiken het om geld binnen te harken.

Foto: ANP
Foto: ANP

Uit een inventarisatie van de Volkskrant blijkt dat 60 procent van de studies in Nederland, Engelstalig is. Volgens Jan Sinnige, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg, het ISO, is dat geen goede ontwikkeling.

Duizenden migranten die hoopten asiel te krijgen in Zweden, zien daar nu toch van af. In de eerste acht maanden van dit jaar trokken ruim vierduizend migranten hun asielverzoek in en verlieten Zweden. Ook het aantal asielaanvragen is gedaald. Dit terwijl Zweden samen met Duitsland gold als een van de populairste bestemming onder asielzoekers. Volgens Leo Lucassen, hoogleraar sociale geschiedenis in Leiden, heeft deze afname te maken met de strengere regels in het Scandinavische land.

Regeringssamenwerking met de PVV komt niet dichterbij met het nieuwe PVV-programma. Dat zegt minister Jeanine Hennis van Defensie tegen politiek verslaggever Jaap Jansen. Hennis, die op de VVD-lijst waarschijnlijk pal achter lijsttrekker Mark Rutte komt, is blij dat Wilders extra geld wil uittrekken voor Defensie, maar verder heeft ze geen waardering voor het programma: 'Realiteitszin is ver te zoeken.'

Gerelateerde artikelen