B.L.T.29 aug '16 14:16Aangepast op 31 aug '16 12:32

29 augustus | Elf dubbeldekkers moeten spoordrukte opvangen

Auteur: BNR Webredactie

De NS stoft elf oude dubbeldekkers af om de drukte in de trein tegen te gaan. Het vervoersbedrijf verwacht in september een recordaantal van ruim 33 miljoen passagiers te vervoeren.

HH/Marcel van den Bergh
HH/Marcel van den Bergh

In december komen de nieuwe sprinters, maar tot dan moet de reiziger het doen met stokoude treinen. Volgens Erik Kroeze, woordvoerder van de NS, is het nodig: 'We verwachten in september 1,7 miljoen meer reizigers dan normaal te gaan vervoeren.'

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft in Ankara kritische kanttekeningen geplaatst bij de manier waarop in Turkije is gereageerd na de mislukte coup in juli. Hij deed dat in een gesprek met zijn Turkse ambtgenoot Mevlut Cavusoglu. Volgens Koenders moeten er grenzen zijn aan hoe ver het Turkse optreden kan gaan. 'Het is begrijpelijk dat Turkije maatregelen neemt tegen coupplegers, maar dit mag nooit reden zijn om de beginselen van de rechtsstaat en de democratie overboord te gooien', zegt de bewindsman.

Banken bereiden zich voor op een economische nucleaire winter, meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC. Dat scenario wordt volgens Harald Benink, hoogleraar Banking en Finance, pas werkelijkheid als de euro wordt ontbonden. Door onzekerheden op de financiële markten hebben banken noodscenario's klaarliggen voor als er weer een grote crisis aankomt, valt te lezen op de site van CNBC. Zeker niet onverstandig, meent Harald Benink, Hoogleraar Banking en Finance aan de Universiteit van Tilburg, maar we moeten niet te snel bang worden.

Gerelateerde artikelen